Actueel

Eerstvolgende Repair Café

Oosterhout is:

Zaterdag 29 juni 2024

 

Activiteitencentrum De Slotjes

Slotjesveld 15, Oosterhout

van 10.00 tot 14.00 u


BIJZONDERHEDEN:

Alle stations zijn bevrouwd/bemand
      THEMA VAN DE MAAND:


Deze maanden geen speciaal thema, maar wat we met het RCO willen bereiken, geldt altijd: Minder afval, een beter milieu, kostenbesparing en een ontmoetingspunt in de wijk op de laatste zaterdag van de maand.CONSUMENTENBOND

TERUGBLIKTERUG


Zaterdag 25 mei was het rustig bij  Repair Cafe. Mogelijk speelde het slecht weer een rol: de regenkwam met bakken uit de lucht, althans tot een uur of twee. We hebben toch een aantal nuttige reparaties kunnen doen, maar ook deze keer is niet alles gelukt. Het blijft soms improviseren. Ook deze keer kwam er een stofzuiger langs (althans de eigenaar), waarvan de toerenregeling defect was. dat is lastig te repareren, maar de regeling eruit halen en de motor zodanig aansluiten, dat die altijd op vol vermogen draait, is ook een oplossing. Dan kun je tenminste verder, en de regling staat meestal toch in de stand maximaal. Zo zoeken we altijd naar een oplossing.

Wat repareren we zoal ?


Ook wijzelf willen graag weten hoeveel reparaties er zo gemiddeld worden aangeboden en hoeveel succes we hebben. Daarom houden we dat zo goed mogelijk bij door middel van de formuliertjes die we samen invullen.

Kijk op de pagina Organisatie voor de laatste informatie. Daar ziet u dat we bijna drie-kwart van de aangeboden klussen met gedeeltelijk of volledig succes oplossen.

Niet onaardig, al zeggen we zelf. De cijfers van 2023 zijn inmiddels binnen. Kijk op de pagina Organisatie

We doen er van alles aan om de score nog te verbeteren. We kunnen helaas geen witgoed repareren zoals wasmachines, drogers en koelkasten. We hebben daarvoor niet de juiste voorzieningen (water en elektra-aansluitingen, ruimte)


DHZ - Doe het zelf     


Er is een pagina waar u kunt lezen wat u zelf zou kunnen doen om uw defecte apparaat, kledingstuk, fiets of ander voorwerp weer aan de praat te krijgen. Ook is hier een checklist te vinden die u kan helpen bij de aanschaf van een tweedehands fiets. Op internet is nog veel meer informatie te vinden; een zoekwoord intikken in uw  favoriete zoekmachine is vaak al voldoende.