Actueel

Wat repareren we zoal ?


Ook wijzelf willen graag weten hoeveel reparaties er zo gemiddeld worden aangeboden en hoeveel succes we hebben. Daarom houden we dat zo goed mogelijk bij door middel van de formuliertjes die we samen invullen.

Kijk op de pagina Organisatie voor de laatste informatie. Daar ziet u dat we bijna drie-kwart van de aangeboden klussen met gedeeltelijk of volledig succes oplossen.

Niet onaardig, al zeggen we zelf. De cijfers zijn niet meer actueel, maar zodra ze beschikbaar zijn  geven we u recente getallen.

We doen er van alles aan om de score nog te verbeteren. We kunnen helaas geen witgoed repareren zoals wasmachines, drogers en koelkasten. We hebben daarvoor niet de juiste voorzieningen (water en elektra-aansluitingen, ruimte)


DHZ - Doe het zelf     


Er is een pagina waar u kunt lezen wat u zelf zou kunnen doen om uw defecte apparaat, kledingstuk, fiets of ander voorwerp weer aan de praat te krijgen. Ook is hier een checklist te vinden die u kan helpen bij de aanschaf van een tweedehands fiets. Op internet is nog veel meer informatie te vinden; een zoekwoord intikken in uw  favoriete zoekmachine is vaak al voldoende.

TERUGBLIKTERUG


Zaterdag 25 november was het een betrekkelijk rustig Repair Cafe in De Slotjes, we de komende jaren te gast zijn. Bij de inschrijving om 10 uur was het even dringen, maar daarna zakte het een beetje in. Dat vinden wij niet erg; het kan betekenen dat er weinig kapotte spullen zijn (prima) of dat het weer of andere omstandigheden maken dat de mensen niet komen. Het maakt dat we wat rustiger kunnen werken en ook lastige klussen tot een goed einde kunnen brengen. Het was ook het laatste Repair Cafe van het jaar: in december geen RCO en pas 27 januari 2024 bent u weer welkom met uw reparaties.

      THEMA van de maand:


Nu het 's avonds weer snel donker wordt willen we aandacht vragen voor een goede, veilige verlichting op de fiets (maar ook andere voer-tuigen, zoals de scootmobiel).

Het thema voor de komende maanden is dan ook:


    ZICHTBAAR op de FIETS


Eerstvolgende Repair Café

Oosterhout is:

Zaterdag 27 JANUARI 2024

 

Activiteitencentrum De Slotjes

Slotjesveld 15, Oosterhout

van 10.00 tot 14.00 uBIJZONDERHEDEN:

Voorlopig geen