Actueel

 

 Eerstvolgende Repair Café

Oosterhout is op:

zaterdag 29 februari 2020

activiteitencentrum De Bunthoef

Bloemenhof 2, Oosterhout

van 10.00 tot 14.00 u

 

BIJZONDERHEDEN:

De klokkenmaker en naaimachine-

reparateurzijn ook weer aanwezig.


   ____________________________________

 

Stichting Repair Café en Natuur & Milieu hebben onderzoek gedaan naar producten

die ter reparatie zijn aangeboden bij Repair Cafés. In 2017 kwamen bij 12 Repair Cafés 2347 producten binnen. In het onderzoek werd uitgezocht hoe snel en waardoor producten kapot gaan. Ook werden belem-meringen voor reparatie in kaart gebracht. Doel hiervan was om handvatten te bieden voor het beter repareerbaar maken van producten.Lees hier meer over in: 

 

RECYCLEN   met een app


Er komen meer goederen voor recycling in aan- merking dan je denkt. De Recycle-app helpt je bij het bepalen welke materialen hergebruikt kunnen worden. De app laat ook zien wat er verder mee gebeurt.


Voor Android en iOS.

De app vraag wel erg veel rechten zoals je locatie en je contact-personen.

Let op je privacy

TE SNEL KAPOT


Ook de Consumentenbond gaat zich inzetten voor een betere kwaliteit van allerlei spullen en een betere repareerbaarheid. Doe ook zelf mee:


ConsumentenbondF I E T S V E R L I C H T I N G

in donkere dagen

Denkt u er ook aan uw fiets

winterklaar te houden

Weersverwachting
Oosterhout
Weeronline.nl - Meer weer in Oosterhoutweeronline.nl Altijd jouw weer

SIRE is enige tijd geleden een campagne gestart om meer bewustzijn te kweken voor repareren, en het besparen van grondstoffen en energie (en geld !). Dat sluit prachtig aan bij onze doelstellingen.

Regenradar
Oosterhout
Regenradar Oosterhoutweeronline.nl Altijd jouw weer

RepairCafe Oosterhout werkt helemaal met vrijwilligers. Dat betekent dat we niet altijd kunnen garanderen dat alle stations (volledig) bemensd zijn. Soms kan uw reparatie dan niet plaatsvinden of moet u langer wachten. We hopen dat u daar begrip voor kunt hebben. We doen ons best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

_________________________________________________________________

DHZ - Doe het zelf           


Er is een pagina waar u kunt lezen wat u zelf zou kunnen doen om uw defecte apparaat, kledingstuk, fiets of ander voorwerp weer aan de praat te krijgen. Ook is hier een checklist te vinden die u kan helpen bij de aanschaf van een tweedehands fiets. Op internet is nog veel meer informatie

te vinden; een zoekwoord intikken in uw

favoriete zoekmachine is vaak al voldoende.

Wat repareren we zoal ?


Ook wijzelf willen graag weten hoeveel reparaties er zo gemiddeld worden aangeboden en hoeveel succes we hebben. Daarom houden we dat zo goed mogelijk bij door middel van de formuliertjes die we samen invullen.

Kijk op de pagina Organisatie voor de laatste informatie. Daar ziet u dat we bijna drie-kwart van de aangeboden klussen met gedeeltelijk of volledig succes oplossen.

Niet onaardig, al zeggen we zelf. De cijfers zijn niet meer actueel, maar zodra ze beschikbaar zijn  geven we u recente getallen.

We doen er van alles aan om de score nog te verbeteren.